15 de des. 2009

50 anys de Bill Shankly.

L'ombra de Bill Shankly planejarà sobre Anfield quan el Liverpool estiga disputant el seu partit de la Premier League contra el Wigan Athletic. El 16 de Desembre farà cinquanta anys que Shankly es fera càrrec de la banqueta del Liverpool. En aquella època el club era un equip de segona divisió que lluitava per l'ascens no sense dificultats. Després d'abandonar el càrrec 15 anys desprès del seu nomenament, els reds s'havien establit com una de les grans potències del futbol mundial.

El Liverpool li rendirà homenatge este dimecres, quan 15 jugadors que van integrar aquella plantilla en els anys 60 i 70, eixiran al terreny de joc durant el descans. Baix el comandament de Shankly varen aconseguir tres Lligues, dos Copes d'Anglaterra i la Copa de la UEFA. La cançó favorita de Shankly "Amazing Grace" s'escoltarà en l'estadi m'entres salten a la gespa jugadors com Tommy Smith, Kevin Keegan i Phil Thompson, que s'encarregaràn de transportar als fidels d' Anfield Road a l'època daurada del club.

Segons Smith, ex capità del club: "Shankly és l'entrenador més gran que ha produït el futbol en tota la seua història". La revolució que va emprendre Shankly en el Liverpool va ser la base sobre la qual es va recolzar el Liverpool de Bob Paisley, dominador absolut d'Europa amb 2 copes de la UEFA i 4 copes d'Europa en apenes 10 anys.

El malestar actual en Liverpool, tant dins com fora del camp, farà que siga inevitable fer paral·lelismes entre les figures de Shankly i Benítez. Esta commemoració arriba just quan el ex del València es troba en el seu pitjor moment a Anglaterra, amb el seu club totalment allunyat de la lluita pel títol i sense haver aconseguit grans coses en la competició domèstica des de la seua arribada.

"Tot el món sap que és un dels millors entrenadors de la història, ell va canviar el club", va dir Benítez sobre Shankly ,que va morir en 1981, l'estàtua del qual, amb els braços enlaire, es troba fora d'Anfield. El programa oficial de l'acte obri amb esta frase: "Altres poden haver guanyat més trofeus, però Shankly va ser l'home que va canviar el rumb de l'història."

Al nostre Shanky, el varem tirar d'ací.

2 comentaris:

Juan Al ha dit...

Estye es el típioco año malo de RB... Al siguiente con los mismos mimbres o peores ganará algún título

Anònim ha dit...

Un altre paralelisme. Shankly crec recordar que signà pel Liverpool després de golejar-lo a Anfield amb el Huddersfield Town. Benítez començà a entrar en l'agenda del LFC després d'aquell 0-2 de pretemporada a Anfield en 2003. RB ens digué a uns quants periodistes que estavem allí que eixe dia el VCF li havia recordat a l'equip que havia guanyat el títol de lliga en 2002. Paraula que acabà complint-se.

V. Chilet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...