19 de des. 2010

A la merda el futbol!

Quan es tenen ganes de criticar, es troben fàcilment excuses o ardits amb les quals sustentar la campanya de valetudo amb la qual intenta impregnar-nos el nostre estimat entorn. Tots sabem que el partit davant la Reial Societat no passarà a la història del futbol, però no deixa de ser un encontre guanyat amb ofici, tres punts vitals al final d'any, quan fas comptes per a arribar als objectius. Com este, els que som del VCF i tenim clar l'estil que ens agrada i no canviem per molta moda barcelonesca que ens imposen, hem vist i gaudit a parells. L'altre futbol també és atractiu, i bé realitzat arriba a enlluernar com el que més. Tant lament per la falta d'ofici i sacrifici del València, i una nit en la qual el migcampisme i la tosquedat apareixen per a donar-nos els tres punts, ens disgustem per no haver-lo bordat. No hi ha qui vos entenga.

Els difusors de la confusió deurien adonar-se després d' Anoeta que este equip està fet per a un 4-3-3, i deixar al feble entrenador que tenim en pau en el seu empeny d'imposar dit sistema. No tenim migcampistes de creació, ni enganxes de qualitat per a desplegar altre tipus de joc. La imposició del cacareat 4-4-2 ens deixa sense creativitat quan els pivots són gossos de presa com Tino o destructors com Maduro. No pretenguem ara que ambdós emulen a Xavi e Iniesta... ni tan sols a Baraja, perquè és impossible. Si són tals les vostres pretensions, demaneu explicacions als que es negaren a fitxar a Borja Valero per 4 milions d'euros, quan va ser oferit al club, o de perquè es va regalar a Marchena al Vila-real, sent l'únic jugador de tall defensiu que sap traure el baló jugat des de darrere, algo de lo que sempre ha fet gala Emery en els seus plantejaments. No mateu a una pedra perque no vos done aigua.

L'important del partit no resideix en la qualitat desplegada, ni en lo atractiu del encontre, ni tan sols en el nivell mostrat per alguns jugadors. Sinó en lo vital dels tres punts en una setmana on la sensació d'ensorrada era tan gran, que una derrota haguera actuat com una espurna en un polvorí. Després de l'ajuda de Bravo, el partit de copa del Dimarts ja no és una final, ni el següent davant l' Espanyol, un plebiscit. Victòries com esta, han servit en el passat per a apagar incendis, i construir noves dinàmiques. Els tres punts d'anit valen molt més del que dicta el reglament com per a perdre el temps en mirar-li les dents al cavall que ens van regalar. En situacions límit, victòries per la via criminal. I al futbol, que li donen.

9 comentaris:

Josete ha dit...

Com sempre has donat en el clau. Jo no vaig vore el partit, però és cert que hi ha hagut una persecució feroç aquesta setmana.
Hi ha camps on el millor que pots fer és guanyar, i deixar-se d'històries.
Una salutació

Lobo ha dit...

No estoy de acuerdo con Ud, caballerete. Que ha empezado la caza y captura de Emery es un hecho. Los mismos que defendían su continuidad ahora lo quieren echar. Los que venimos pidiendo que no siga desde el primer año somos, como poco, más coherentes y menos oportunistas. De todas formas la victoria de ayer no es defendible, fue un regalo caído del cielo, inesperada, en el último momento y por fallo de rival. Lo normal habría sido un empate que no creo que sea para echar cohetes ni para que Unai se haga una muesca en el revolver.

Juan Al ha dit...

Hay que salvar la temporada como sea y luego tomar ya decisiones claras respecto a la validez de Unai (si es que la tiene que va a ser que no) cara a la temporada que viene.

THB ha dit...

@Lobo la victòria d'ahir no es defensable des de el futbol. Regalats o no son tres punts que salven la temporada, una marea de critiques que hagueren augmentat el nivell de soroll del entorn, creant situacions tenses més perilloses, enviant a la merda la temporada amb el cap del entrenador rodant. Regalats o no, donen tranquil·litat i apacigua els ànims. Ara vorem si esta treua la sap aprofitar el equip. Es tracta d'acabar l'any sesne morts i lo millor possible.

Unknown ha dit...

El problema no es si es juga a imitar al Barça o al Inter més defensiu; el problema es que aquest equip no juga a res, no te unes tretes de identitat reconeixibles i tot i que guanya partits, el respetable no pot sentir-se satisfet, perque sempre queda la sensació de que podien haver-ho fet millor.

Per a mí lo dels tres punts no es una fusta a la que agafar-se perque així portem qüasi 3 anys i l'equip no acava mai de trobar el camí correcte, no veu mai la vora de la mar.

Emery es incapaç de dotar a l'equip de consistencia en periodes llargs, i el vestuari no esta per donar-ho tot. N'hi ha que fer una transformació en profunditat i en racionalitat. ¿Qui la fara? , ho sabem tots, no la fara ningú perque ningu dels que esta dins del club esta capacitat i a mes a mes no tenen ganes.

Vent d Cabylia ha dit...

Visca i bravo pel post! Fa 13 anys un gol in extremis a Anoeta va supondre el punt de partida d'una època daurada. Per somniar que no siga...

cheblogvalencia ha dit...

En mi opinión los tres puntos conseguidos son valiosísimos pero para hacer autocrítica desde la alegría de la victoria. Y para mi como a muchos Unai ya ha demostrado lo que puede ofrecernos en este equipo y no es más que mediocridad. Ahora en el parón liguero tendrá tiempo para intentar una última jugada maestra que haga cambiar la idea de muchos de nosotros y nos convenza de que puede hacer algo más que ganar a equipos de medio pelo jugando igual de mal que ellos.

THB ha dit...

El problema es Saragossa, Mallorca... el partit de Sanse es un calc als que hem vist en els millors anys del VCF.

Hem guanyat un partit que abans, amb Emery, perdiem si o si. I ho hem fet sense patir. Un encontre lleig, OK, sense massa que salvar, també. Però son tres punts que ens salven el cul. Al entrenador, al equip, i a la temporada.

Està clar que Emery està amortitzat, inclòs guanyant la copa, quede 3º o 4º i done una bona cara en 1/4 de Champions, ho te fotut per a renovar.

Simplement anit evitarem el primer pas d'una cadena auto-destructiva que acabaria amb l'entrenador en el carrer, i la temporada en l'aire.

Aguantem fins a Juny, ja sabem lo que som, i lo que anem a ser. No cremem la falla abans d'hora.

Anònim ha dit...

excel.lent.
totalment d'acord.

BT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...