26 d’oct. 2009

El futbol viu en Hamburg.

Si algú vol disfrutar del futbol de veritat, ha de visitar Hamburg, la nova residència de l'essència de l'art futbolístic. El conjunt hanseàtic soles amb un canvi d'entrenador i l'incorporació de tres jugadors joves ha revolucionat la Bundesliga.

El conjunt de Bruno Labaddia ataca i defensa, juga ordenat, ha sigut capaç en pocs mesos de trobar l'equilibri que tant suor i sang li està costant trobar a Emery en el VCF. I funciona, els hamburgers practiquen de lluny el millor futbol del continent, i estan aconseguint números que li situaran al final de temporada, com mal menor, entre els dos primers.

En l'onze del rombe destaquen sobre els altres dos jugadors, els dos veterans, Jarolim (30 anys) i Ze Roberto (33). El txec no ha guanyat quasi res, i el brasiler ho ha guanyat tot. Els dos estan donant una lliçó al món de com oferir un rendiment titànic sobrepassada la trentena. Per a ells no hi ha excusa d'edat, ni acomodaments, les prestacions que ofereixen ratllen la perfecció, els autèntics motors de l'equip.

Però com el futbol és talent i no segones joventuts, qui posa el gol i l'art en l'equip són Elijero Elia, Trochowsky, Marcus Berg i l'emergent Pitroipa. Marcus Berg (Suec, 20 anys) va costar 12 milions d'euros, procedent del Groningen, la seua entrada en l'onze ha sigut costosa, soles gaudia de minuts, això si, tots, en la Uefa. Han hagut de lesionar-se Mladen Petric i Juan Pablo Guerrero per a què el suec mostre la seua vàlua en el campionat domèstic amb 8 gols en cinc partits, que han situat al seu equip en lo més alt.

L'altra sensació de l'equip també ve d'Holanda, el ex del Twente l'està trencant en la banda esquerra. Elia és el rei de l'assistència en tota Europa, i amb els seus quatre gols s'ha convertit en el crack del líder de la Bundesliga.

En les deu primeres jornades l'Hamburg es situa lider, empatat amb el Leverkusen. Invicte, sent el més golejador i el quart menys golejat, havent-se enfrontat fins al moment a Schalke (empat) Bayern (victòria) Stuttgart (victòria) Wolfsburg (victòria) Leverkusen (empat) i Borussia Dortmund (victòria).

La guinda al bon quefer dels nortenys va ser el partit del passat diumenge en el Veltins-Arena. Encara que el marcador final va ser de 3-3 (gràcies al porter de l'Hamburg) el HSV va aconseguir una renda de 0-2 en la primera mitja hora, truncada per l'expulsió de Rozendhal, la jugada posterior (falta directa) va acabar en el 2-2. A pesar de l'empat, Marcus Berg (2 gols) va posar el 2-3 en el 77, que no serviria per a amarrar els tres punts gràcies a l'enèsim error en la porteria de Frank Rost.