13 d’ag. 2009

Simod Cup: resultat de Heysel.




Després de la tragèdia de Heysel els clubs anglesos van ser exclosos de tota competició europea durant anys. Probablement molta gent no sàpiga que la FA no es va quedar de braços creuats esperant pacientment la finalització de la sanció. La lliga va crear una competició paral·lela per a què els clubs que de ple dret es classificaren per a Europa disputaren una competició domestica.

Va nàixer així la Full Members Cup. Durant set anys la Simod Cup (patrocinador del torneig) va ocupar el buit deixat per Europa. Amb el temps la competició va ser remodelada i ampliada. La Simod Cup va desaparèixer amb la creació de la Premier League en 1993. El rei del torneig va ser el Nottingham Forest, aconseguint dos títols, 1989 (4-3 Everton) i 1992 (ultima edició).

Probablement siga incalculable el mal que la sanció va ocasionar a diverses generacions de bons jugadors. Per exemple el millor Everton de la Història, 3 títols lliguers de 82 al 89 , no va poder gaudir de cap participació en competicions continentals, perdent-se així una de les millors generacions de futbolistes que va donar en els vuitanta la pedrera britànica. Altre dels grans perjudicats fou l'últim gran Liverpool, actor principal de la sanció, que va vore com la seua ultima gran generació no va poder lluir-se per Europa.



El vell continent tampoc va poder disfrutar del últim gran Nottingham Forest dirigit pel mitic Brian Clough, que va ser campió de la Simod Cup en 1992 (3-2) amb Roy Keane i Teddy Sheringham entre les seues files. El seu rival en la gran final, Southampton, tampoc anava coix, Le Tissier i Alan Shearer formaven el seu atac. Una volta acabat el vet , el forest es plantaria en le semifinals de la UEFA davant l'Anderlech de Constant Vanden Stock, el president que va confessar anys desprès haver comprat al àrbitre que els va permetre eliminar de forma escandalosa al Forest.




2 comentaris:

Juan Al ha dit...

Gary Lineker perdió la posibilidad de ganar la Copa de Europa

Anònim ha dit...

esa camiseta del tottenham la tengo yo, de la epoca de los lineker, gascoin y nayim. una de las mas bonitas que han habido

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...