26 de jul. 2009

Mercat: Els pobres fan de rics.

Com va declarar Arsen Wenger esta setmana, el futbol no s'ha escapat de la recessió. Els principals campionats apenes han fet incorporacions importants, si és clar, obviem la demencial reaparició de Florentino.

La fortuna que ha recaptat el Manchester Utd per la venda de Cristino Ronaldo no ha sigut emprada per a rearmar-se fastuosament. Obertan arriba procedent del Girondins per 4 milions d'euros, jugador que ni tan sols era titular indiscutible en l'ultim campió gal. La seua única incorporació de talla és la del colombià Valencia, procedent del Wigan per 14 milions, el veterà Michel Owen tanca la llista d'incorporacions dels diables rojos, el 9 va abandonar Newcastle a preu de saldo.

Sense moure'ns d'Anglaterra, els 20 milions que ha desemborsat l'endeutat Liverpool per Glen Johnson seran previsiblement finançats per les eixides de Xavi Alonso i Arbeloa. L'únic que ha tirat de billetera és el Man.City, un club aliè a la realitat gràcies als petrodòlars dels seus propietaris. Entre Tevez i Abdebayor ha invertit 60 milions d'euros. Els altres conjunts importants de la premier no han fet incorporacions superiors als 6 milions, un mercat, l'anglès, pràcticament parat tot l'estiu.

Si el britànic solament ha sigut activat pels milionaris de Maine Road, l'italià encara està esperant que algú ho encenga. Els seus principals clubs segueixen sense moure fitxa, de moment la classe baixa de la Serie A és l'única activa en el mercat, aprofitant-se de l'escassesa de recursos dels grans no solament estan retenint als seus talents sinó que estan millorant el nivell de les seues plantilles.

On si s'han mogut els diners és a França. la Ligue 1 està temporada no ha exportat talents a les principals lligues europees, situació que ha beneficiat als seus principals clubs. Per primera vegada en molt de temps els joves valors del campionat abandonen els seus clubs per a recalar en els grans de França, un fet insòlit en l'ultime lustre. El Marsella ha desemborsat 20 milions d'euros per Lucho Gonzàlez i 5 per M’bia, un migcampista defensiu de gran talla que va veure truncada la seua eixida a la premier a causa de la conjuntura econòmica dels seus pretendents.

Altre conjunt que no ha tingut objeccions en gastar és el Lió, que ha abandonat el seu política de joves talents i ha llançat la casa per la finestra amb Lisandro López i Cissoko, dos ex del Porto que sumen la mòdica quantitat de 30 milions d'euros. Però no soles Marsella i Lió han importat talent exterior, el Saint-Ettiene s'ha fet amb els serveis de G.Fernandes, ex del Man.City.

França i Alemanya són de moment els únics campionats on el mercat ha transcorregut aliè a la crisi financera al ser els més realistes, i perquè viuen quasi exclusivament del mercat interior.

El Bayern ha pagat per Mario Gómez 30 milions d'euros, a més de realitzar altres incorporacions de garanties valorades entre 5 i 7 milions d'euros. En les mateixes quantitats, encara que amb algunes excepcions, com els 10 milions que ha pagat el HSV per Marcus Berg, s'han mogut Hamburg i Stuttgart. Estos últims estan a expenses de tancar la plantilla amb un gran davanter, van oferir 20 milions per Huntelaar, que després del no de l'holandès serviran per a apostar per Pavlyuchenko o Negredo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estimado Blogger:
Muchas gracias por ponerte en contacto con nosotros. Hemos incluido tu Blog en Bloggerball.
Te invitamos a visitar nuestra página, y quedamos a tu disposición para cualquier sugerencia.
Esperamos verte pronto por Bloggerball.
Un cordial saludo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...