14 de maig 2009

Una de ex grans.

Lluny del que un dia van arribar a ser i lluny del que esperaven haver sigut esta temporada, es troben alguns dels clubs més mítics de la vella Europa.

Si el RC Lens ja és equip de Ligue.1, el Nantes podria deixar de ser-lo si no espavila, la seua estrepitosa derrota a casa del Lió i els seus roïns resultats en les dos últimes jornades li han dut a ocupar llocs de descens 12 jornades després, penúltim, faltant 9 punts, està a tres de la salvació. Salvació que pareix haver encarrilat el ASSE (Saint-Ettiene), els verds se les prometien molt feliços a principi de temporada, la seua meta era classificar-se per a la champions, i plantilla per a això pareixia tindre, el seu retorn a Europa 15 anys després, més una roina elecció d'entrenador han sigut una llosa que els ha dut a passejar per la part baixa de la taula tot l'any.

Un altre que se les prometia feliços era l'històric Leeds United, màxim favorit en el Championship para fer-se amb el titul. Només va poder quedar tercer, jugant-se-la tot al play-off, igual que l'any passat, on va ser derrotat en la final de Wembley quan el tenia tot de cara (resultat a favor inclòs). Esta nit podria tornar a tindre altra oportunitat de tornar a categories professionals, haurà de remuntar un 1-0 advers tret en el camp del Milwall la setmana passada en el partit d'anada de les semifinals del play-of d'ascens, si ho aconsegueix, podria certificar el seu ascens a la segona divisió la pròxima setmana si venç en Wembley.

Un altre que ho ha passat malament ha sigut el Nottingham Forest, en una de les seues temporades més marcianes, fins a 10 jugadors nous, inclòs l'entrenador, respecte a l'inici de temporada han acabat formant part de les seues files. Va tindre uns primers mesos de competició acceptables, on pareixia que no anava a tindre problemes per a assentar-se en la categoria, el segon trimestre del campionat va ser desastrós, tant, que en el mercat hivernal el club va arribar a fitxar pràcticament un onze nou per a poder aconseguir la salvació, i va funcionar, amb esglai inclòs, va certificar la seua permanència faltant una jornada, després d'un mes agònic on li van acompanyar els resultats, perquè de no ser així, la història podria haver sigut diferent a causa d'algunes inexplicables punxades.

Si al Parma li falta solament un punt per a certificar matemàticament el seu virtual ascens, al Torino li fan falta com a mínim 5, amb aires de grandesa van aterrar els actuals propietaris del toro, disposats no solament a parar l'ascensor en el qual s'havia instaurat el conjunt grana l'última dècada, sinó a retornar-lo als primers llocs, el "Chino" Recoba no va ser suficient per a recuperar l'anima, davant seu té altre difícil repte, no fallar en les jornades que resten per a no vores implicat en l'enèsim descens en els últims 6 anys, calendari fàcil, no té.

Per últim ens queden els alemanys, el Kaiserlautern pareix que s'ha obstinat a llançar per terra tot el treball de la temporada en les últimes 5 jornades ( 2 derrotes, 3 empats), després de la seua escandalosa derrota ( 5-1) en la seua vista a Rostock va perdre la seua plaça d'ascens, esta jornada inter setmanal, va tornar a perdre per 1-0 en el seu desplaçament a Wehen, on no va poder fer bo el seu empat en el Fritz-Walter de l'última jornada.. Ara a falta de 3 jornades ocupa la cinquena plaça, a quatre punts de l'ascens. Ascens que pareix tindre assegurat el Nuremberg, que després de la seua conquesta coopera i la seua bona classificació fa dos temporades pareixia que havia revertit la seua situació per a aspirar tornar a ser el segon gran d'Alemanya… tot just va durar mesos.

En primera ens trobem amb el Gladbach, equip que hauria de fer-li un monument al minut 90 mercè d'aconseguir dos triomfs vitals en el descompte que li han deixat en safata la seua permanència en la Bundesliga. La seua victòria davant Schalke i Cottbus in extremis, li deixen, a costa d'altres resultats, en safata la salvació matemàtica si guanya este cap de setmana el seu compromís i empata en la seuent… èpic resultat, ja que les “zebres” s'han passat pràcticament tota la temporada entre els tres últims.

1 comentari:

Anònim ha dit...

com hauran ordes de seguidors desitjant conèixer el esdevenir del important partit del Leeds, dir, que l'ascens no podrà ser, ha empatat 1-1 contra el Milwall en Eland Road, va fallar un penal en el 49' (Beckford), en el 53 Becchio ha posat el 1-0 que igualava l'eliminatòria, el empat del Milwall ha arribat en el 73' per Abdou, deixant fora al Leeds de la final de Wembley, per tant, una temporada més el Leeds continuara en la segona B anglesa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...