5 de gen. 2009

Una cap de setmana de Copes.

La quarta ronda de la FA CUP ja ha sigut sortejada i ens ha oferit cent i un derbis, dels més calents i apassionants del panorama britànic. Per a començar tot un Liverpool-Everton, amb sabor a anys vuitanta, on els dos equips es repartien les lligues i disputaven elèctriques finals de CUP. L'altre clàssic, l'altre plat fort, és el derby del baix ManchesterShire, Derby County-Nottingham Forest. El forest ve “de furtar-li” en una temporada al seu davanter estrel·la al Derby i fa dos setmanes al seu manager, motiu que fa més apassionant si cap este duel, el nou manager del bicampió d'Europa soles coneix la victòria, es va estrenar guanyant 2-3 al Norwich i el passat cap de setmana es va desfer del Manchester City amb un contundent 0-3 en la tercera ronda de la CUP.

L'altre plat fort de la quarta ronda del torneig més antic del món es un Manchester Utd. - Tottenham , la final anticipada de la Carling, ja que tots dos equips estan classificats per a les semifinals de la competició i emparellats amb equips de segona divisió, este duel serà la repetició del de la temporada passada en la mateixa ronda, aquella volta va guanyar el United a pesar de ser inferior al Tottenham, esperem que enguany les tornes canvien.

En França també es va disputar jornada de copa, però no en la seua totalitat, la neu i el mal temps va ajornar alguns partits, entre ells el del Lió. El Saint-Ètienne contínua en la seua espectacular escalada des de l'arribada de Alain Perrin, un excel·lent tècnic, al meu entendre el millor entrenador que ha donat el futbol gal en la seua història. El ASSE es va imposar per 0-1 a casa del Girondins amb gol de Gomis en el minut 77, els verds segueixen amb la seua particular marxa triomfal, esta temporada li han guanyat a quasi tots els grans contra els que s'ha enfrontat, solament va fallar contra el Lió, i va ser superior a l'en tot moment.

Última final de la FA CUP disputada pels equips de Liverpool en 1989 en el vell Wembley, en la segona meitat dels vuitanta ambdós conjunts van dominar amb mà de ferro el futbol britànic, guanyant el mateix nombre de lligues ambdós equips i precedint-se uns a uns altres constantment en l'èxit.

Final de la FA CUP de 1959 entre el Luton Town i el Nottingham Forest, Primer titul del Forest en una final.