3 de gen. 2009

10 anys del miracle Rehhagel

Kaiserlautern és una ciutat de la grandària de Castelló situada en el cor de Renania. No és una plaça amb una gran rellevància històrica i la seua economia es basa en la comunicació i la mineria. No obstant això esta ciutat viu pel futbol. En cada racó, en cada plaça, en cada bar, no hi ha lloc on este esport no siga seguit i viscut baix el mantell roig del Lautern.

En maig de 1998 l'equip del sud-est d'Alemanya es va alçar amb el titul contra tot pronòstic. A pesar de ser un dels dominadors del futbol teutó en els inicis de la dècada dels noranta, els Roten Teufe venien de ser un recent ascendit. Amb un equip jove, entre els quals es trobava un xic de 19 anys conegut com a Ballack, apuntalat amb grans veterans, com Olaf Marschall, màxim golejador d'aquell campionat i un dels jugadors clau, va dominar el campionat des de la primera jornada, en la qual es va imposar per 1-4 al Bayern de Munic al Olímpic Stadion.

L'altre miracle de la ciutat es va produir quasi 50 anys arrere, quan “cinc amics” de Kaiserlautern es van enrolar a l'equip de la ciutat. Aquells joves prompte van despuntar i van fer del 1.FCK un equip temible en la dècada dels 50. Aquell grup d'amics, entre els quals es trobaven els germans Fritz Walter, varen ser els artífexs del major triomf de la història del futbol alemany. Contra tot pronòstic la selecció alemanya, convertida en una extensió del club es va imposar en la final del mundial de Suïssa a l'Hongria de Puskas, selecció que va endossar un 6-0 als alemanys en la primera fase. Aquella Alemanya, que vènia de la més crua post-guerra, i d'un país sense tradició futbolística, no es jugava lliga sinó eliminatòries ha partit únic durant la primavera, es va dur el seu primer mundial.

Una gesta de dimensions similars és la que va protagonitzar aquell equip de 1998 comandat per Rehhagel. Els Ratinho, Sforza, Olaf Marschall, Marco Reich, Ballack...etc varen ser els altre “cinc” de Kaiserlautern protagonitzant una versió local del miracle de Berna. El FCK és un equip que tradicionalment ha apostat pel producte de pedrera, és habitual veure a joves talents nascuts de l'escola “germans Fritz Walter” acabar en els grans de la Bundesliga, dels diables rojos han eixit jugadors com Haltintop (actualment al Bayern, ex del Schalke), Klose (pichichi del mundial de Corea sent jugador del FCK) o clàssics com Andreas Reinke o Andrea Brehme,



Una dècada després l'equip de Renania es troba lluitant per tornar a la Bundesliga, després d'una salvació agònica per evitar el descens a la regional-league la temporada anterior.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...