6 de gen. 2009

Un puzle amb peces que no casen.

Després d'escoltar les dos entrevistes institucionals a Soriano he de reconèixer que m'agraden algunes coses de les que diu. Per a començar ja era hora, beneïda hora, que un president del VCF es referira al club com EMPRESA. És un primer pas, encara que Vicente Soriano mai ha sigut un home al que jo haja considerat capacitat per a la tasca que ocupa, que utilitze dit terme ja és un punt al seu favor.

Si entrem a analitzar la substància hi ha coses que no quadren, i no ho fan per desconeixement de qui escriu, ja que soles em guie pel que es fa públic. Que la venda de Mestalla fóra destinada a pagar el crèdit de 280 milions d'euros és algo que se sàvia prèviament, i que els vora 20 milions en interessos per crèdits que ha de pagar el club és la causa de la sangria també. Ara, on està el problema? En principi, el dia que l'administració Soler va fer publica la concessió del crèdit es va dir que era per a sufragar la construcció del nou estadi a causa de la impossibilitat de venda del vell camp i que quan s'aconseguira esta venda es recuperaria el crèdit.

Ara pareix que l'obra del nou camp, o el que queda per executar, haurà de ser sufragada pel club íntegrament, i que la liquidació del crèdit i la consegüent contenció de l'hemorràgia via interessos que es deixaran de pagar, servirà per a agafar una necessària, però breu, borsa d'oxigen, per a novament afrontar un crèdit que sufrague el que quede per construir en Corts Valencianes. Dit d'altra forma, que el club es veurà en la necessitat de menjar-se per anticipat contractes i concessions encara no signades i adquirides per a anar fent fins a la inauguració de la nova casa.

Que la gestió de Soler al capdavant de la societat ha sigut nefasta i quasi catastròfica és un fet que s'ha demostrat a soles durant molt de temps, recalcar tal despropòsit és com recalcar que la terra gira sobre el seu eix i al voltant del sol. La tan escoltada contenció de la despesa a causa del augment del deute anunciat en el seu moment, quan es va emprendre esta empresa, ha sigut un desengany, esta contenció no solament no s'ha fet sinó que s'ha augmentat el gast, duent al club a la tessitura d'haver de pagar un estadi amb diners que no posseeix, menjant-se recursos futurs abans d'hora.

Altre error de conseqüències planetàries seria la paralització de les obres, o en el seu defecte una ralentització que estirara la data d'inauguració fins a límits desconeguts, esta paralització deixaria al VCF amb muntanyes de factures per pagar amb uns recursos per explotar dels quals no podria fer ús, lo que dificultaria la vida de la societat de forma alarmant, per tant és una necessitat d'extrema urgència acabar quant més prompte possible, si és pot en els termes previstos, l'obra i fer ús de la mateixa per a així poder disposar de recursos suficients per a plantar cara les despeses.

Dit açò, el discurs esportiu de Soriano no cap. No cap si el projecte és el d'apuntar, a curt termini com així ho assegura, a "figures ”. No és cap catàstrofe, i fins i tot diria que és beneficiós i una oportunitat històrica per a canviar el rumb anquilosat d'una plantilla sense ambició. El model de l'Arsenal o del Sevilla és viable amb la que s'aveïna. Açò no vol dir que es baixe el llistó, jo diria que fent-se bé es pot pujar, i molt. Ara, per a aconseguir no solament no baixar el nivell de l'equip, sinó pujar-lo, cal filar molt fi, cal treballar molt i molt bé a Paterna, i s'han d'estudiar moltes coses i plantejaments, que coneixent l'històric d'este club se'm fan utòpics. Dealbert per exemple, no solament no serveix per a mantenir el nivell, sinó que el baixa, no obstant això els Carletos, Keirrisons..etc és una opció més modèlica, però falla el mètode.

Per a que l'estil “Arsenal” triomfe, no es pot fitxar per vídeo, i no es pot tenir solament a 4 treballant a Paterna, cal multiplicar els recursos de la secretària tècnica. Com teoria sona molt bé, però la teoria de la champions econòmica i el nou estadi també ho feia, vist està que ha estat apunt de convertir-se en una realitat funesta, eixe error, en l'esportiu et pot dur a segona, i ací no hi ha crèdits ni cobraments anticipats per contractes que te salven.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...