5 de març 2010

Una roïna elecció.

A pesar que en un club arruïnat hi ha qui pretén salvar-nos llevant l'autobús oficial de l'equip, una mesura digna de premi nobel d'economia, i que la nomina d'executius que sobrepassen els 200 mil euros supera ja la desena, benvingut Martín Vila, en Pintor Monleón no hi ha ningú prou espavilat per a elaborar una agenda coherent i acord a la importància dels actes.

Mentre el president del club, Manuel Llorente, feia gal·la d'un populisme ranci en el XV aniversari de la penya valencianista de Benetusser (felicitats) en Manchester tenia lloc l'assemblea general de la ECA (european clubs association), presidida per Rummenigge, i amb l'assistència de Rick Parry, David Gill, Joan Boix, Aulas, Galliani i un llarg etcètera dels pesos pesats dels principals clubs d'Europa. Va faltar Peter Kenyon, però este va deixar el seu càrrec en el Chelsea el passat 31 de Gener.

El VCF és membre de ple dret d'esta associació, però segons pareix li importa molt poc lo que es debata en estes reunions, a pesar que els acords als quals es van arribar dimarts passat van a afectar de ple al futur del futbol europeu a partir de 2015. La representació per part del València va córrer a càrrec de Jordi Brúixola, sens dubte un dels paladins de la gestió econòmica a nivell mundial, i l'home fort dels números en el plànol intern del club.

Sabíem on estava Llorente, llançant-se elogis a si mateix en el sopar d'una penya, es sabia on estava Bruixola, que a pesar de ser relacions externes acudeix a llocs on exerceix d'algo per a lo que el càrrec que ostenta no té competències. Però no sabem on estava Javier Gómez, l'home que més cobra del club i creador de plans de viabilitat que no es compleixen. Possiblement es trobava revisant els seus emonuments per a assegurar-se un augment del seu salari acord al PIB del pròxim semestre.

En Manchester la ECA va arribar a un acord per a establir les regles del futur Fair-Play econòmic impulsat per Platini. Tots els clubs representats en l'assemblea van arribar a un acord per a canviar el model de funcionament dels clubs, posant punt final als exercicis que tanquen amb pèrdues, acumular deutes i altres desfalcs pressupostaris que estan a l'ordre del dia. Rummenigge, president de la ECCA, va qualificar l'acord d'històric i satisfactori.

El tribunal de comptes de la UEFA establirà ara un període de temps per a elaborar, concretar i desenvolupar els diferents punts per a establir definitivament la regla del Fair-Play econòmic, que contarà amb un període d'adaptació de cinc anys, en els quals els clubs tindran assessorament, ajuda i tot tipus de cobertures per a adaptar-se a la nova realitat financera imposada pel màxim organisme europeu, que entrarà en vigor a partir de Juny de 2015.

Lluny de l'economia global de les entitats també es va acordar en establir com fix un contingent no major de 25 fitxes per a l'elaboració de les plantilles, així com barems econòmics per a retindre i equilibrar la despesa en sous dels jugadors. També es va tractar el sobrecost que suposa per al món del futbol la figura de l'agent, tema que ja s'està debatent en la FIFA per a regular la seua situació i posar punt final al pillatge d'estos personatges. A partir de 2015 tot aquell club que no complisca amb la regla del Fair-Play econòmic, no tindrà llicència per a disputar competicions internacionals, a més de patir altre tipus de sancions més severes.

Una vegada més va quedar demostrat que el VCF prefereix la tribu al món global. Un dia d'estos parlarem de l'autobús oficial del VCF, perquè no és de rebut que es restringa el seu ús, per a després triplicar la despesa que suposa el vehicle en sobresous, com el que va a cobrar Martín Vila (amic personal de Llorente i Andreu Fajardo) com director de Paterna, un home que de futbol sap lo mateix que qualsevol aficionat.

1 comentari:

Juan Al ha dit...

A partir de 2015 tot aquell club que no complisca amb la regla del Fair-Play econòmic, no tindrà llicència per a disputar competicions internacionals, a més de patir altre tipus de sancions més severes.

¿En el 2015 existirá el València?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...