9 de març 2010

Laments des de Bremen.

La situació del club alemany en les dos ultimes campanyes no és molt positiva, ja que per segon any consecutiu estan naufragant en el campionat domèstic. L'equip de Thomas Schaff va arribar a liderar el campionat a finals de Novembre, estenent el seu regnat fins a les portes del paró hivernal. Just en l'equador del campionat els Bremers van entrar en una crisi de resultats que es va extendre durant dos mesos i mig, fet que els va dur de lluitar pel campionat a enfonsar-lo en la mitja taula, deixant-lo fins i tot sense aspiracions europees. Com ja succeïra la passada campanya la DFB Pokal (actual semifinalista) i la UEFA estan sent la taula de salvació.

El principal problema del Werder resideix en l'envelliment de la seua plantilla. Frings, capità de l'equip i ànima de l'escola del nord, es troba en ple declivi. L'estil ofensiu i caòtic que practiquen els propietaris del Weser Arena des de fa més d'una dècada requereix d'unes obligacions i exigències físiques que el capità del Werder ja no pot complir. A pesar del seu evident declivi, que li ha dut a convertir-se en blanc de totes les critiques, Thomas Schaff contínua apostant pel veterà jugador per a subjectar el seu centre del camp. Borowski és altra de les peces clau de la mitja afligit del mateix mal.

Altre dels punts febles de l'equip resideix en la davantera. Des de l'eixida de Klose i Klasnic, el gol brilla per la seua absència en les files del conjunt verdiblanc. El forat deixat per la doble K va ser sempre mal ocupat, primer amb jugadors d'escàs gol com Hunt, Almeida o Rosenberg, a pesar que el seu joc no està exempt de qualitat, i després per veterans com Pizarro, que amb l'edat va perdre la velocitat requerida per a rendir en l'exigent esquema de joc del seu equip. En la defensa conten amb el talentós Naldo, un veterà central brasiler de nivell superior que, salvant les distàncies, és lo més semblant que ha hagut a Lucio. El brasiler és l'únic defensa que no desentona en l'estil ofensiu del seu equip, ja que Mertesacker a pesar de ser un central notable, és extremadament lent en una linea defensiva habituada a jugar en el mig del camp. Juntament amb Naldo lo més destacable de la defensa alemanya és el seu porter Wiese, habituat a salvar al seu equip en situacions extremes, i el jove lateral Prödl .

El talent de Marco Marin i Ozil no és suficient per a fer rendir a un conjunt que duu demanant a crits des de fa diversos anys una remodelació. La mateixa que està patint el Weser Arena, que li dura a superar els 60 mil espectadors i a convertir-lo en un dels estadis més funcionals de la Bundesliga. A pesar de la seua cultura ofensiva el Werder acostuma a canviar el seu model de joc a un més conservador en partits d'alta exigència, per això en competicions d'eliminatòria el seu rendiment sol ser molt superior.

Ja el passat estiu en l'amistós que va enfrontar a Werder i València, els seus aficionats es van mostrar pessimistes en quant al futur del seu equip en la bundesliga, fins i tot va haver qui parlà de descens. La tònica de cara a l'eliminatòria que ha d'enfrontar a valencians i alemanys transitava pels mateixos camins fins a dilluns passat. La lamentable imatge donada per l'equip d' Emery davant el Racing ha avivat les esperances entre els seguidors del Werder. Des que el sorteig aparellara als dos conjunts en els vuitens de final de l'Europa League, els missatges de pessimisme en el fòrum de la web oficial del conjunt alemany eren la tònica habitual. Des de dilluns passat a la nit, l'esperança ha reaparegut, fins i tot en les enquestes la passada de l'eliminatòria per part del seu equip ha repuntat fins a situar-se com l'opció més votada.

Malgrat el respecte mostrat pel valència, la imatge pre-establida del conjunt de Mestalla sol ser negativa. Els comentaris solen dirigir-se cap a la duresa en el joc de l'equip, i és que en el futbol alemany no sol estar molt bé vist el campionat espanyol gràcies al seu altíssim índex de targetes grogues per encontre i a l'arrelada cultura de l'engany. En europa això de simular penals, faltes i fer-se el lesionat per a perdre temps està molt mal vist.

L'actualitat del VCF pel nord d'Alemanya és ben coneguda, aspectes com la paralització de les obres del nou estadi, la situació de semi-fallida permanent en la qual viu el club, i la venda dels seus principals jugadors durant l'estiu són temes tractats i coneguts fins a la sacietat per part dels seguidors alemanys, fins i tot aspectes tan sorprenents com saber com utilitzar al públic de Mestalla en favor del seu equip, coneixen perfectament que si nuguen al VCF, Mestalla deixarà de ser una olla pressió en contra seua, per a convertir-se en un aliat, ja que les famoses xiulades del respectable davant la mínima mostra de flaqueza del VCF han traspassat fronteres.

2 comentaris:

Juan Al ha dit...

El juego alocado es lo que hermana a los dos equipos

Valencia y che ha dit...

El Valencia está errant massa ocasions clares i el Werder es un equip a qui, per a guanyar-li una el.liminatoria a dos partits, n'hi ha que marcar-li mes d'un gol.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...