10 de febr. 2010

Banega, internacional.

L'argentí va deixar de ser un menut i desconegut potrero enrolat en les files del València. El partit davant el Valladolid li ha servit per a donar el salt internacional, esta setmana diversos mitjans d'allò més granat del món del futbol li han dedicat al jugador del València columnes senceres, lloant les seues qualitats i destacant la seua progressió, sense oblidar en totes elles un advertiment cap al seleccionador argentí, per a que no s'oblide d'ell a l'hora de confeccionar la llista per al mundial.

Per a Marca el València soles és notícia per causa de mofa, escàndol o desmantellament rumb al Bernabeu de la seua plantilla, per això, va resultar sorprenent que la contraportada del passat dilluns del diari, en la seua tirada nacional, es centrara en Banega com estrela de la jornada de lliga, destacant les seues qualitats i lloant el seu treball. Però Marca no és res comparat amb els seus competidors continentals, el seu desprestigi lluny de la M-30 és abismal, el seu contingut amarillista aclaparador, el seu poc rigor i professionalitat són lo més destacable del rotatiu, per això el diari de la M és el més parodiat pels seus homònims europeus.

El primer medi de prestigi en centrar-se en Banega va ser el Diario Olé argentí. Des de dissabte passat han sigut vàries les "notes” (com es coneix allí una notícia) parlant d'Ever, fins i tot recollint declaracions de les seues rodes de premsa, amb titulars com "No perdió el tren" i "Locos for Ever". Lo més destacat del rotatiu bonaerense és la comparació amb Gago, amb afirmacions com: “..Y pensar que Ever debutó para sustituir al Pintita” ; “Banega si que aprovechó lo que tuvo en Europa, y ya es figura en Valencia, a diferencia de Gago, cada día con menos peso en Madrid.” No s'obliden de Maradona, on situen al valencianista com titular indiscutible en l'onze argentí per al mundial.

D'Argentina a Europa. FourFourTwo, el Magazine angles, diumenge passat va centrar el seu anàlisi sobre la jornada de lliga en Banega, situant-lo entre els tres millors centrecampistes del campionat. El més destacable de l'article van ser els qualificatius cap a Maradona: “Llàstima que Argentina tinga un seleccionador que viu en la confusió permanent, ja que Banega deuria ser titular indiscutible a Sud-àfrica amb la seua selecció, però probablement Maradona no sàpiga qui és Banega.”. Com si això no fos suficient, dimarts passat, L'equipe, va incloure al 8 valencianista en l'onze ideal de la jornada a Europa, destacant d'Ever, la seua visió de joc, la seua qualitat a l'hora de treure el baló, i la seua capacitat per a fer jugar a l'equip. Tota una declaració d'intencions del primer diari esportiu mundial.

El contrapunt està a casa. Com si fos valencià de soca-rel, Ever no és profeta en la seua terra. La indiferència cap a la seua figura en els medis és contínua. Ací prevalen els publireportajes a jugadors passats de volta, que poc o res aporten, les mofes, els linxaments públics, i les exigències fanàtiques sobre renovacions i menyspreus a llegendes vives que es dirigeixen cap a la retirada. Ja no és cosa d'un partit, com es va afirmar fins a la sacietat durant els primers mesos de competició per aquells que es van negar a aplaudir la irrupció del jugador en l'onze titular, Banega és tota una realitat, i sense sostre a la vista.

3 comentaris:

Juan Al ha dit...

jijiji veo que te ha gustado lo de hoy del Super diciendo "Albelda, el centrocampista ideal de la Liga"

THB ha dit...

hui super no l'he llegit, pero açò be de més lluny, ara, m'ha fet molta gracia entrar a super i vore la news de Banega... açò está escrit a les 10:32.. i a eixa hora no estaba la noticia. XD

Lobo ha dit...

Banega es un milagro, el 3 de diciembre escribi este post deshaciéndome en elogios, y se demuestra que el chico no tiene techo.

http://labocadellobovcf.blogspot.com/2009/12/banega-y-10-mas.html

Pregunta: Qué pasaría se se diera otra conjunción de estrellas y esos otros que por lo visto, como Banega hace nada, tampoco valen (Maduro, Fernandes, Alba, Zigic...) gozaran de la oportunidad de jugar de forma habitual? Alguien es capaz de asegurar que de verdad no valen y por eso no juegan?

Pues por lo visto, sí, hay gente que no aprende, o no quiere rectificar, que es peor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...