20 de set. 2009

Històrics: Nova temporada.

Cada cert temps agrada parlar d'una sèrie d'equips històrics que no estan passant per la seua millor època, però que van fer història en els seus països i a Europa. Després de l'última entrada on vaig parlar d'ells, ja finalitzant els seus campionats, tirarem un cop d'ull per a vore com els va en este inici de temporada.

En el Championship trobem conjunts com el Newcastle, el Nottingham Forest o l'Ipswich Town. Les urraques després del seu descens antinatura comanden la classificació en les primeres vuit jornades de campionat. L'equip de Chris Hughton és segon amb 19 punts, a un del WBA. En vuit jornades ha guanyat sis partits, empatat un i perdut altre.

A qui no li van tan bé les coses és al Nottingham Forest, pareix no haver superat els problemes que la temporada passada quasi li costen el descens, es va salvar a falta d'una jornada a base d'empats, no va guanyar en cap de les ultimes cinc jornades. Malgrat comptar amb millor plantilla que la passada campanya en este inici de campionat el Forest només suma set punts. Classifica en la divuitena posició, cinc posicions per damunt de les tres places de descens. Soles ha sumat una Victòria per quatre empats i tres derrotes en vuit partits.

Qui encara no ha aconseguit la Victòria és l'Ipswich Town, suma quatre empats i quatre derrotes. Com a curiositat, el Town és el conjunt que millor plantilla posseeix del Championship, sent un dels màxims candidats a l'ascens a principi de temporada. Es situa en la vint-i-tresena plaça, penúltim de la classificació.

Una categoria per baix, en la League One, ens trobem amb un pletòric Leeds United. Líder indiscutible amb 22 punts gràcies a les seues set victòries i un empat en les vuit jornades disputades fins al moment. Malgrat perdre per segon any consecutiu el play-off d'ascens, el Leeds va vendre a les seues principals figures a conjunts de la Premier League, com el Hull, el Burnley o l'Stoke City, els ingressos obtinguts li han servit per armar un gran equip, que enguany si, li permeta conquerir una plaça d'ascens directe (Campió i segon classificat). L'únic que aguanta el ritme del líder és el Charlton, fins fa tres temporades en la Premier, a dos punts del lideratge.

En l'última posició, ens trobem al Southampton, els saints, exequip de Le Tissier o Alan Shearer entre altres, va començar la temporada en negatiu a causa d'una sanció de deu punts imposada per The Football League per impagaments. Encara que van ser solucionats fa 14 dies, la sanció com marquen les estrictes lleis angleses, continua. Després de la seua Victòria d'ahir, es situa cuer amb -2 punts. Soles ha sumat una victòria, cinc empats i dos derrotes en vuit jornades.

En la league 2 francesa comanda amb autoritat el Nantes, fins fa dos campanyes l'únic conjunt francès que no havia militat mai en segona divisió. Després del seu meteòric ascens, la passada campanya va tornar a caure al pou gràcies a un final de lliga tremendament caòtic, només va sumar 1 punt de 16 quan li hagueren bastat 5 per aconseguir matemàticament la permanència. Després de set jornades disputades és líder amb 14 punts, sumant quatre victòries, dos empats i una derrota.

A Itàlia el nou i milionari Torino està disposat a tornar a la Serie A per la porta gran. Després de cinc jornades comanda la taula amb 12 punts gràcies a les seues quatre victòries i una derrota en cinc jornades.


A qui tampoc li van mal les coses és al Kaiserlautern, després de salvar-se del descens a tercera divisió en l'última jornada fa dos temporades i quedar-se sense plaça de play-off cap a la Bundeslliga en els ultims quatre partits del passat curs, en esta 09/10 està disposat a tornar a primera d'una vegada per totes. Després de sis jornades disputades comanda la classificació amb 14 punts en sumar quatre victòries i dos empats.

Qui no funciona massa bé és el Hansa Rostock, últim campió de la RDA, situat una posició per damunt de les places de descens i amb soles quatre punts. Altres il·lustres com el Munic 1860 o el Fortuna Düsseldorf (recent ascendit) els podem trobar a un (Munic) en mitja taula, i a l'altre (Fortuna) en la quinta posició.

Si baixem una categoria podem trobar al Dinamo Dresden, que després d'abandonar el Rudolf-Harbig i estrenar el seu nou i modern recinte quatre estrel·les UEFA pretenia ascendir en la temporada del seu 65 aniversari. Poc van durar les seues il·lusions, després d'un inici de lliga esperançador (va golejar 5-0 en la seua estrena de lliga) va caure en la irregularitat, en deu jornades soles suma 11 punts (tres victòries, dos empats, cinc derrotes). A pesar de trobar-se en la setzena posició (quint per la cua) soles està a vuit punts de la promoció i a nou de l'ascens directe. Tres punts per damunt del Dresden trobem al Carl Zeiss Jena, que va iniciar esta campanya amb idèntic objectiu que els seus veïns de Dresden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...