22 de jul. 2009

Jordi&Paco - Magic duo.

Una de les grans deficiències que més ha patit el VCF en els últims temps és la de la preparació física. Un aspecte que no es valora en el món del futbol però que és una peça fonamental del joc. Sense una preparació física adequada per molt talent que reunisques sobre un tapet verd difícilment aconseguiràs bons resultats.

La tònica habitual de l'equip en les ultimes campanyes ha estat la d'arribar al tram final sense gasolina, esgotats i sense forces en el moment més exigent de l'any, tram de temporada on has de tirar mà de la reserva, reserva que el VCF fa temps que no té plena.

Un dels punts de llum en este bucle autodestructiu en el que ens hem instal·lat és la tornada de Paco Ayestarán en la faceta física i la de Jordi Candel en la medica, encara que este ultim exercisca en l'ombra a causa del conflicte causat per Llorente en Pamesa i que ha dut a les parts a actuar d'esta forma.

Candel és un reconegut nutricionista i metge esportiu, premiat en els fòrums de medicina esportiva més prestigiosos del món. Alguns admirats crítics del valencià li acusen d'actuar al límit de la llei. Siga així o no, la qüestió és que equip que Candel agafa, equip que rendeix molt per damunt de les seues possibilitats reals, l'últim cas ho vam veure en la Eurocopa, amb una selecció que jugava amb una marxa més que els contraris, la mateixa marxa de més amb la qual jugava el seu València. El Handicap amb el qual conta el mètode Candel és que necessita d'anys sabàtics, un tractament continuat temporada darrere temporada seria forçar la maquina biològica de l'esportista corrent seriosos riscos.

Ayestarán es caracteritza per tenir un caràcter i una metodologia de treball soviètica, disciplina fèrria i control absolut. Un dels motius pel qual Ayestarán té en tensió als seus futbolistes és perquè els obliga a pesar-se diàriament, tant en pretemporada com en competició, i este, no és del que fa la vista grossa o llança una lleugera reprimenda. Paco és de fusta i escarni.

Independentment de si hi ha centre del camp, que no n'hi ha, per a arribar a objectius dignes, una cosa és segura, que ara l'equip si que va a tindre fons físic per a aguantar l'envit. Ja era hora.

1 comentari:

Juan Al ha dit...

Podrán correr mucho más pero sin nivel futbolero y con los rivales que hay esta temporada poco se podrá lograr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...