4 de juny 2013

Adéu, caspa

En un intent de salvar el seu menut castell de naips Llorente va eixir en roda de premsa amb un PowerPoint baix el braç per a demostrar que ell també sap. Encara que soles va aconseguir consolidar la seua imatge de gestor adequat a altre segle, de mal empresari, que lluny d'innovar, còpia, i còpia mal, allò que els ha funcionat a altres. Fins per a fer presentacions interactives el gestor desentona. Va ser l'última escenificació d'un model obsolet e ineficient que no ha parat fins a convertir la SAD en una balena encallada incapaç de trobar eixides al mar que eviten la seua mort per deshidratació. En la nit del dimarts el VCF posarà punt final dos dècades de malson perpetrat per les dolentes arts, el immobilisme i una endogàmia institucionalitzada.

El moment mereixerà la major de les celebracions al quedar l'entitat alliberada de les vergonyes dels seus dirigents, dels actes d'aquells que soles han lluitat pels seus interessos personals, capaços d'arribar fins a l'extrem amb la condició de mantindre intacte el seu cul en la cadira corresponent, deixant la institució sumida en l'edat mitjana a les portes del segle XXI. La sensació d'alliberament és inevitable entre una militància que ha viscut avergonyida del seu govern, presenciant lliçons magistrals d'estultícia dignes de les majors distincions, per part d'unes castes dotades d'una falta de visió, coneixement i previsió alarmant.

No acaben quatre anys de gestió d'un grup directiu, arriba a la seua fi un malson que va arribar a parèixer una eternitat, acaba una forma personalista i ruda d'entendre el club, acaben 25 anys de gestió deficient. Cosa que no converteix als nous en bons, ni en roïns, per se, soles són gents desconegudes, sense passat tèrbol ni mans tacades, gents a les quals caldrà conèixer i deixar que es donen a conèixer a través dels seus actes abans de jutjar-los. Cosa estranya en un VCF habituat a una rotació sense fi de cares, càrrecs, errors e incapacitats que han dut al club del ratpenat a l'enfonsament total. Per primera vegada en la història moderna noves formes d'entendre l'empresa irrompran en l'escena per a dir-nos que per fi el club tindrà dirigents adequats al segle en el qual vivim. Només és un avanç. Un xicotet gran avanç.

Per a la història quedaren les causes de dissolució en la primera meitat del segle XXI, els casos Metrored o València Experience, les operacions sospitoses com les de Múrcia Puchades i els interessos ocults darrere d'una operació com la de Newcoval. El cas Mendieta, l'afluència de familiars i amics amb contractes vitalicis, plans de pensions ad hoc, expulsions i renovacions dirigides pel grau d'amistat o enemistat personal amb el directiu de torn. A consellers que no se'ls coneix altre ofici que ser conseller, als anuncis de la Coca-Cola amb bombes adherides, Ipirangas, 'condes empalmados' i parcel·les venudes a una il·lusió òptica, indemnitzacions milionàries incloses al contracte minuts abans de l'acomiadament, blindatges a personatges mediocres, directius maleducats que deixaven el mòbil encès perquè el periodista afí escoltara els consells d'administració, a subvencions a mitjans de comunicació per a la protecció i adulació de tan gran vergonya. I un sens fi més de capítols que a les 20 hores del 4 de Juny de 2013 arribaran al seu final.

Davant la immediatesa de la seua eixida els ideòlegs del sindicat d'accionistes, els vells porta estendards de les guerres accionarials del passat, han desempolsat les seues armadures per a tornar al camp de batalla que millor coneixen, omplint el club de mines anti persona per a assegurar-se d'afeblir al que consideren usurpador i que es trobe amb la major quantitat de mans nugades. Els colps baixos i les roines formes són els seues ideals, basats en els interessos de les seues butxaques i egos de quins mai han buscat altre fi que el benefici propi. Personatges capaços de reduir el VCF a cendres si amb això s'asseguren poder governar sobre elles.

Eixe pas entre l'eixida de les arcaïques formes i el procés lògic de coneixement dels nous gestors es presenta com una etapa d'assossec i esperança mai abans experimentada. Com qui deixa de fumar, el VCF recuperarà el sentit del sabor i l'olfacte, el color, descobrint noves sensacions, mentre les joves promeses en la direcció del club van desenvolupant les seues dots davant l'atenta mirada d'una graderia que no sol casar-se amb ningú. Fins ara es jugava amb les cartes marcades, amb gent ja coneguda de la qual soles s'esperava més del mateix. El nou consell d'administració haurà de jugar amb el handicap de ser els primers en moltíssim temps sobre els quals hi han expectatives generades, i això, és un bé que poden usar a favor seu i des del qual començar a créixer. Eliminada la caspa, el següent pas és aconseguir un 'pelo Pantene'.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hay tanto que hablar del tema... ayer asisti a la Junta, y vi ilusión en gente que estaba adormilada, vi que el Alameda Palace se quedó pequeño, a pesar del día y la hora, vi el voto de confianza general hacia lo que parece un nuevo horizonte.... un horizonte elegido políticamente, el nuevo consejo parece preparado profesionalmente (es el mejor avance, aunque lleguemos tarde 10 años de los ultimos 20 años), durante estas ultimas semanas, por fin he escuchado del proyecto de A.Salvo, algo en que hasta ahora nadie en la poltrona o en la oposición había incidido, somos una empresa, ya nunca volveremos a ser un club, ahora hay acciones de por medio, hay un producto, una imagen, marketing, tiene que haber profesionalizacion, hemos tardado 20 años en darnos cuenta de esto.

No lo tienen fácil, sobretodo porque dependen de la refinanciación de la super deuda.

Aunque es lícito, escuché lo de la democratización accionarial.....no es empresa fácil, sigue habiendo reductos de caspa, que aprovecharan la ocasión.
Ese reparto accionarial si que debe estar sometido a un control, y no debe haber accionistas mayoritarios con un porcentaje superior a un 5% de las acciones. Pero ese es otro cantar.

Como anécdota, el Sr Llorente llegó de improviso, y ante la ausencia de huecos donde aposentarse, se dirigió al primer sitio libre que encontró, es decir, a mi lado... aunque después animado por otros accionistas, se desplazó hacia un lugar más adelantado. Menos mal que le dije a mi mujer que iba a la Junta, porque salí en todas las fotos y no hubiera tenido escapatoria.

PEPELU.

THB ha dit...

Yo lo de la democratización tampoco me convence, hay demasiado casposo y truco del almendruco para volver a la caspa si eso pasa.

No sé como hacerlo , pero yo no tocaria nada y dejaria las cosas como estan a espera de que algún dia venga alguien y las compre todas.

Amadeo lo tiene fácil, el hombre entra por los ojos, a poco que lo haga bien va ganarse a todo el mundo.

Jose Ramón Fuertes ha dit...

Aires nuevos son lo que hace falta. Salvo es nuestro Felipe González de 1982. Una cara nueva entre el establish,ent post Franquista Un tio joven y con ganas en un armario que llevaba mucho tiempo cerrado.

Ahora tiene el trabajo más difícil... Gestionar bien esa ilusión a favor y esas expectativas, y hacertar en su gestión, hacerlo bien. Si aplica un Alfonso Guerra: "le vamos a meter a españa tal meneo que no la va a reconocer ni la madre que la parió" este se gana a la ciudad y el valencianismo para los restos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...