12 d’abr. 2010

Salvem a l'entrenador Unai.

Comencem pels menuts detalls. Em va sorprendre en directe, i em segueix sorprenent a estes hores, després de veure mil i una vegada els centenars de videos i fotos disponibles en infinitat de webs. Mentre els jugadors estaven en el terreny de joc esperant el xiulet inicial del arbitre, les càmeres de C+ van fer un primer plànol de les cares dels jugadors en la banqueta. Els seus rostres eren més propis d'un velatori que d'un partit de futbol, no eren rostres de cansament, ni de concentració, ni tan sols d'avorriment. La reacció d'Unai després del canvi de Banega dispara les sospites.

Perquè lo d'ahir en Són Moix va ser un assumpte de rostres. Emery no va ser l'excepció, i les reaccions després de la brega amb Ever en plena banqueta van continuar en la mateixa tònica. Excepte la de Baraja, la resta de mirades i cares allí presents no desprenia respecte cap a la figura del tècnic, més aviat tot el contrari, m'entres este esbroncava en públic a un dels seus jugadors. Més que mai anit va quedar escenificada la soledat del tècnic.

És probable que l'Europa League exercira de tap de seguretat que mantenia tancats a pressió molts dels problemes interns. El que no és de rebut és que de forma tan brutal isquen a la llum a les primeres de canvi. Perquè no ens enganyem, lo d'ahir més que fruit de la casualitat, té pinta de ser la culminació d'una llarga història, no sols pels gestos, i les formes, sinó per les sensacions. En lloc de conduir al tècnic, i amb això el risc d'arrossegar la temporada sencera amb ell, cap a una impía trituradora, el club, per primera vegada en molt de temps, deuria abandonar la freda ambigüitat en la que es va instal·lar fa massa, i baixar a la sorra a exercir l'autoritat que se li suposa. Emery no pot quedar-se a soles en este assumpte, més prompte que tard, deuria ser recolzat públicament, amb actes, o amb fets. La plantilla no pot continuar impune (una vegada més) després de Mallorca.

Perquè de fer-lo, esta setmana pot convertir-se en un via-crucis, que conduïsca a totes les forces vives cap a un escenari guerra-civilista sense precedents. L'Athletic Club i el Reial Madrid no poden ser l'excusa perfecta per a crucificar a Emery perquè s'ha atrevit, encara que tard i malament, a plantar cara al stablisment que exerceix de lobby des de Paterna i que és secundat per massa gent des de dins del club, començant pel president. No és soles Unai, primer va ser Ranieri i després Quique, massa víctimes i un únic(s) sospitós(sos) per a què continuen eludint el pes de la llei.

Es crega o no en ell, siga o no el més indicat, ens agrade o ens disguste, siga culpable o victima, en este assumpte, en este moment, Emery no pot quedar-se a soles i desprotegit davant la manada de detractors que amb afilats ullals i bavoses gargamelles estan esperant ansiosos el moment per a saltar sobre el seu coll. Entenc que per a algun pobre(de coneixements) gestor, la figura de l'entrenador és l'escut perfecte en el que atrinxerar-se (no es venen accions, ni parcel·les, es paguen interessos de més, la gestió es basa a apartar autobusos oficials i esbroncar conserges per deixar-se la llum encesa...), eixa trinxera, pot convertir-se en la seua pròpia tomba si no es llança un salvavides sobre la figura del entrenador. No llencem al fem en mes i mig, lo que tant ens ha costat aconseguir en 9 mesos. Massa boques tancades per a massa sous sense justificar, en un moment massa delicat.

Altre dia parlem sobre el treball de l'entrenador, però en este assumpte, l'únic vencedor ha de ser Emery. Sinó estem morts. Ens podem permetre altre any sense champions?... !VCF Reacciona.!

6 comentaris:

Juan Al ha dit...

Emery debe ir fuera por incompetente cuando acabe la temporada. Y justo cuando acabe la temporada hay que hacer de una vez por todas una limpieza de las grandes en la plantilla.

Anònim ha dit...

UNAI SI JUGADORES NO. así de claro te lo digo, y este verano todos a la puta calle, incluidas las estrellitas-estrelladas que no han ganado nada y que solo corren cuando van a la selección.

basta ya de tomaduras de pelo, Ranieri, Quique, Koeman y ahora Emery, se les acabó el chollo.

Lobo ha dit...

Qué pasó ayer exactamente para tanto revuelo? Nada que no venga pasando desde hace mucho, con la diferencia de que Unai está "atacao" viendo que los jugadores siguen sin hacerle ni puto caso y ahora ya se está jugando con toda claridad la renovación. El que perdió los papeles ayer fue Unai, no Banega. Tanto éste como Fernándes, y todos los demás lo único que hicieron fer un partido de mierda, como tantos otros antes, y no había psado nada hasta que Emery le ha visto las orejas al lobo y perdió los papeles a la vista de todos. Al menos Banega ha pedido disculpas.

THB ha dit...

a vore Lobo, que ara açò no es tracta de si unai es un burro o si no sap manejar un vestidor, això es altre tema. Es tracta d'evitar que mos pase lo del Sevilla amb Jiménez, el galliner està revolicat per la falta de mando i per que saben que el míster está mort.

No es tracta d'exculpar a ningú, ni de assenayalar si la culpa la te este o aquell, ni molt menys fer un alegat a favor d'Emery, que torne a dir, es altre tema que es dabatra en altre moment, es tracta d'àcabar la temproada tranquils i que açò no es convertisca en un puto infern... i com algú no ho evite camí aném.

Juan Al ha dit...

A estas alturas sólo nos queda jodernos un mes y medio. Nada va a cambiar y eso si al pelao no le calientan la oreja y tire a Emery, si en el Bernabéu nos golean sin misericordia, y mete a Voro hasta el fin de temporada, que majaderías mayores se han visto.

Anònim ha dit...

Moltes vegades pense com pot aguantar tant i tant aquest polvorí que es el valència cf... que cadascún s'encomane a qui siga pero que l'equip acabe en champions perqué si no açò pot ser insoportable...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...