8 de set. 2009

Rebel·lió en la granja.

Cansats d'aguantar tropelies i que les autoritats competents miren cap a altre costat com si res passara, els modests, els clubs formadors, han decidit revelar-se contra els abusos de poder dels grans clubs. El cas Kakuta pot ser la punta de l'iceberg, el Le-Havre, ja està amenaçant amb seguir els passos dels seus veïns de Lens per a defensar els seus drets.

L'assalt a les pedreres dels principals clubs formadors del món s'acosta perillosament a la definició d'espoli. La indefensió dels centres de formació davant la falta de legislació que regule el mercat de promeses és el flotador legal al que s'acullen tots els clubs compradors. I davant això, res pot fer-se.

Estem davant la constatació de la degradació ha la que a arribat el futbol, cada vegada és més habitual fitxar a joves menors de 18 anys per a estalviar-se futurs i milionaris traspassos. L'esport rei a cada temporada que passa està més ofegat econòmicament i duu als principals clubs a realitzar estes operacions, en la majoria de casos sense desemborsar cap quantitat monetària, solament en unes poques ocasions cal pagar certes quantitats als clubs de procedència, però són quanties tremendament accessibles per a les potències futbolístiques.

Les zones que més estan patint en els últims temps la fuga de talents dels seus centres de formació són França i Argentina. En França destaquen per sobre de la resta escoles de prestigi com la del Nantes, el Lens o el Le-Havre, este ultim en 2008 va arribar ha perdre fins a 13 jugadors menors de 18 anys, la majoria d'ells rumb a la Premier League. Els guanys que li va suposar al club francès la fugida de futbolistes no va superar els 160 mil euros.

En Argentina estan vivint un cas similar, ara els futbolistes no arriben ni a debutar en primera, ja que amb 14 o 16 anys emigren a Europa per a formar part de les escoles dels principals clubs del continent. Tot açò davant la passivitat de la FIFA, mestra a mirar cap a altre costat.

La lliga espanyola per centrar-se en el mercat nacional no deixa de ser igual d'indigna. A diferència de la resta, i gràcies al sistema de formació i pedrera dels clubs i les limitacions que imposa la pròpia RFEF de jugadors no nacionals en el futbol de formació impedeix que està practica siga estesa al panorama internacional. Per això el futbol espanyol es centra exclusivament en el mercat nacional, la fuga de talents cap als grans clubs és un fet històric entre les pedreres de la lliga.

És una bona notícia per al futbol que el Chelsea haja sigut sancionat durament per abusar d'esta classe de practiques, el següent pot ser el Manchester United, ja que el Le-Havre davant la marxa del seu jove jugador, Pogba, ha amenaçat amb dur a la FIFA el cas per vore indicis similars al del famós cas Kakuta. El Manchester Utd es va vore immers fa uns anys en un procés legal similar quan va incorporar a l'italià Macheda procedent de la Lazio, l'assumpte finalment va quedar resolt a l'acceptar el club anglès desemborsar 400 mil euros pel jugador.

Ja que per primera vegada en la història un club formador ha dit prou davant l'espoli de la seua pedrera, i la FIFA li ha donat la raó, és hora que algú en el futbol professional faça el mateix, ja que la il·legalitat campa a plaer en les transaccions de jugadors.

1 comentari:

Juan Al ha dit...

Anda que como el que hiciese los informes para el Chelsea fuese Sol :p:p:p:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...