16 de juny 2009

Una nova oportunitat per a la RDA.

La reunificació d'Alemanya va ser positiva en moltes coses, necessària, però va portar amb si també aspectes negatius. El futbol de la RDA estava en clar progrés i expansió, els seus clubs cada volta eren més competitius en el vell continent, així ho testifica la final de la Recopa del Lokomotiv Leipzig del 86, o els quarts de final del Dinamo Berlín en la copa d'Europa del 85, la unificació dels campionats va suposar una lenta i agònica mort per als clubs del est.

Hui dia la política portada a terme per les autoritats respecte a la unió de les dos federacions és durament criticada, la Bundesliga no va tenir compassió, mai acceptà mesures cautelars o de gràcia per als equips de la RDA-Oberliga, va mantenir les exigències econòmiques i estructurals per als nous conjunts, fet que va provocar que solament un d'ells, el Dinamo Dresden, s'inscriguera en la primera divisió, la resta ho va fer en la segona categoria, o fins i tot en divisions mes baixes. D'esta circumstància es van aprofitar els equips de la Bundesliga, ja que van incorporar a les estrelles del est a preu de saldo a les seues files.

El Dresden es va mantenir com capdavanter dels clubs de la Oberliga, amb moltes dificultats, va estirar la seua presència en la màxima categoria durant sis temporades, per a acabar descendint en 1996. Hui dia milita en la que seria la Segona B Alemanya.

Altres històrics del futbol del est tampoc ho estan passant bé, el Chemitzer FC juga en la tercera divisió, igual que el Dinamo Berlín, amb greus riscos de desaparició. El Magdeburg acompanya al seu etern rival (D.Dresden) en la Segona B del futbol teutó. Com únics representants dignes queden el Energi Cottbus, acabat de descendir a segona, o el Hansa Rostock, en la mateixa categoria, últim campió de la RDA. La temporada anterior, el Carl Zeis Jena, es va acomiadar de la categoria de plata després de finalitzar cuer.

La pedrera de la RDA segueix sent prolífica, la seua ultima gran estrella, Michel Ballack, és la referència moderna de la seua alta escola, d'on també han eixit jugadors com Mattias Sammer, Andreas Thom, Thomas Doll o Ulf Kirsten. Les greus deficiències estructurals i l'escàs potencial econòmic dels equips de la oberliga els va obligar a desprendre's dels seus joves talents sense quasi oposició.

Ara aL futbol de la RDA se li presenta una nova oportunitat de créixer, Red Bull ha fet oficial la compra d'un modest conjunt de la ciutat de Leipzig, amb l'objectiu de situar-lo en categories professionals (actualment milita en la cinquena divisió) tenint la Bundesliga com a meta. En estos moments en la regió no hi ha motius d'alegria per als seus equips, el VFB Leipzig, antic Lokomotiv, va desaparèixer en 2004, encara que un grup d'aficcionats refundaren el club fa tres temporades, mentres que el Chemitzer FC lluita per la permanència en la tercera divisió.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...