18 de maig 2009

Steve McClaren i el Twente

En la vesprada d'ahir, vaig poder presenciar en directe una gran final de copa protagonitzada pel Heerenveen i el Twente, una orgia al futbol en The Kuip entre dos aficions espectaculars que no van deixar ni un segon buit de càntics i cors. Va ser injust el futbol amb l'equip de Eschende, gran dominador del partit en totes les seues facetes. Només dos errors clamorosos del quadre roig van propiciar els gols dels blanquiblaus, que durant la segona meitat es van salvar d'una estrepitosa golejada gràcies als pals i a la bona actuació del seu poc correcte porter, causant de moltes jugades de perill.

En el minut 28 el macedoni Popov va instaurar el 1-0 en el marcador després d'una falta lateral que entre el porter i la defensa del Twente no van saber traure, deixant la pilota propícia en el segon pal perquè el bosnià-macedoni l'espentara sense oposició. L'empat del Twente, ja en la segona part, va fer justícia al domini del conjunt de Eschende. Una jugada en el seu inici protagonitzada pel porter del Heerenveen, després d'una mala eixida a per NKufo, en un baló lateral, on el davanter va obrir a banda per a Elia, que inicia la incursió, després d'un bon regat, cap a la porteria, on supera l'eixida del porter amb un potentísim xut cap a l'escaire del primer pal, un gol de pura potència per a impartir justícia.

Amb estes premisses es va arribar a la prorroga, on el cansament físic i la por a encaixar es van fer senyors de l'espectacle, però a pesar d'això, a força de grans internades i bones combinacions el Twente va continuar dominant l'encontre. Altre error en el lliurament a l'eixida del baló, va propiciar la jugada del 2-1 del Heerenveen (Kalou), resultat que pareixia definitiu, degut que es va produir a escassos minuts del final de la pròrroga… el conjunt dels N’Kufo, Elia, Kenet Pérez, Tioté i Hersi no es van donar per vençuts, augmentant en diversos graus la seua pressió i control del joc, precisament, este últim, després d'una internada per la banda va posar el 2-2 definitiu.. Encara que el Twente encara va disposar d'alguna gran ocasió que la defensa blanquiblava va traure de baix els pals.. Els penals van donar al Heerenveen una copa, que pel mostrat en la final, no va merèixer.

La temporada del quadre de Steve McClaren ha estat per a emmarcar, subcampió de lliga, amb números per a ser titular del plat, amb un futbol total, basat en la incursió per bandes, el control del centre del camp, acompanyats pel primer toc i la velocitat en atac, mercè dels molts i bons jugadors africans que posseeix. Sens dubte un bon futur per a este Twente, que conta amb alguns joves jugadors interessants, com Elia, jove jugador, tot físic, velocitat endiablada i un més que acceptable control del baló.