20 de febr. 2009

Coses d'entrenador.



Fa unes setmanes declarava Steve Gerrard que Benítez li havia obligat a canviar la seua forma de jugar, el seu estil, les seues costums, este canvi, confessava el capità del Liverpool, li havia dut poc a poc a millorar com jugador fins a arribar a el seu màxim nivell. Durant l'etapa de Mourinho en el Chelsea varis jugadors, clàssics de l'esquadra londinenca, Terry i Lampard, i més tard Drogba, van declarar que el seu entrenador els havia fet arribar al seu millor nivell a força de treball especific, canviant hàbits i costums en el seu joc.

Pocs jugadors hi ha en la plantilla del VCF i m'atreviria a afirmar que en el panorama futbol, amb la potencialitat de Manuel Fernández a la seua edat. Molts qualifiquen al mig centre lus de “inclassificable”, a causa de la seua ambigüitat en el terreny de joc, és defensiu? És un creador? Les dos coses en un? És cert que el portuguès abusa del “gambeteo” i de ralentir el joc amb les seues “ruletes”, de no atrevir-se a l'hora de fer canvis d'orientació o obertures a banda. El costum adquirit no és sinònim de vici.

És encoratjador vore partits de Fernandes en la seua etapa en la premier, observes un jugador totalment diferent, un mig centre que dóna i rep a la mateixa velocitat, que obri a banda, que dóna velocitat al joc, que llença a porta i assisteix als puntes, un organitzador, un mig ofensiu com déu mana… On està eixe jugador?.

A l'inici de temporada, en el què vam poder vore al millor VCF, i dins del mateix al millor Fernandes, el jugador portuguès tenia altra pinta, no abusava del gambeteo, era un recurs útil, obria a banda, i sabia jugar al ritme que necessitava el partit a cada moment. Com l'equip, aquell Fernandes ha desaparegut misteriosament. Molts, amb factures del passat sobre els seus caps, es neguen a l'absolució del jugador, els seus pecats en el passat encara són un argument vàlid amb el què jutjar-lo.

Amb un jugador d'eixa potència i expectatives cap estar damunt d'ell, fer-li millorar des del dia a dia i no abandonar-lo amb els seus defectes, cap corregir-los i polir les seues virtuts, que les té i en quantitat. Manuel és el clàssic jugador que amb un perfil d'entrenador determinat, en la ment de tots, creixeria al ritme de les estacions. Treballe's amb ell pues.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quan es juga en les linees massa separades passen estes coses. Tothom ha de recorrer més metres del desitjable, tothom ha de fer passades mes largues d' allò desitjable. En eixes circumstàncies tots pareixen pijors del que son.

El futbòl es un esport d´equip i per tant han de jugar junts i ser solidaris, la resta son contes xinesos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...