1 de juny 2009

El Nantes entra en la roda.

Este cap de setmana va acabar el futbol a Europa occidental, excepte les lligues nòrdiques i la premier russa, ja no queda cap campionat en marxa.

El Nantes després de la seua derrota en Sochaux per 2-1 la setmana anterior va descendir de categoria virtualment, la seua victòria davant el Auxerre per 2-1 no va servir de res, haguera necessitat una diferència de 15 gols per a salvar-se en cas de triple empat.

L'històric club normand, empatat amb el Marsella en el segon lloc d'equips amb més títols de lliga, ha entrat en esta fatídica e incomprensible roda de descensos i penúries en les quals van entrar anteriorment altres grans clubs europeus. El primer descens de tots ells segueix un mateix patró, Coqueteig amb el descens després de diversos anys de planificacions desastroses, consumació d'un descens anunciat, ascensos meteòrics amb grans jugadors joves, i volta als inferns al primer o segon any. Amb esta catàstrofe el Nantes de Klasnic torna a la League 2 solament un any després de patir el seu primer descens de categoria en tota la seua història.

Els canaris eren l'únic conjunt Francès que fins fa dos anys no havia descendit de categoria en tota la seua història. Altre club que ha patit la roda és el Saint-Ettiene, que igual que el Monchengladbach es va salvar del descens en l´última jornada, mercè de la seua golejada per 4-0 contra el Valenciennes, amb dos gols de Gomis, més dos assistències. Temporada marciana per als verds, després de la seua volta a Europa després de 15 anys d'absència, van començar el campionat amb plantilla i pressupost per a arribar a la champions, fet que quasi els costa el descens.

Un dels pioners en açò de la “roda” va ser el Torino, que després de quatre anys en Serie A, un de les seues majors èpoques d'estabilitat des de 1995 (el primer descens) va acabar descendint. Ni Nicola Ventola, ni el Xinès Recoba, ni contar amb més de 100 milions d'euros per a la pròxima temporada, mercè d'una donació d'un seguidor després d'una herència, han servit per a evitar que el Toro torne a la sèrie B. Els grana, al igual que el ASSE, partien amb objectius europeus a l'inici del campionat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...