31 de maig 2010

Sobre dimonis i patrimonis.

Lo de "nos han timao" de l'anunci de la cervesa pot aplicar-se a la perfecció al règim eixit després de l'ampliació de capital. Ampliació que està en els jutjats, com la seua antecessora, i que pot donar-nos l'esglai de les nostres vides gràcies a la inutilitat de més de tres. Estos dies no deixa de preocupar-me l'esborronadora notícia sobre el tomahawk que míster Llorente (més conegut com Lolo Pantani), ha llançat a la línia de flotació de la factoria de Paterna. No hi ha per on agafar-lo.

La designació del caduc Martín Vila com director de la ciutat esportiva ja va ser una aberració en si mateix. Un executiu xapat a l'antiga, sense cap coneixement de futbol i molt menys en formació i direcció esportiva. Que pinta un administratiu de quarta categoria dirigint l'escola del València?, les Solerades les donàvem per mortes, però segons pareix continuen. Això si, han canviant de cognom.

Per si l'assumpte no era ja esborronador per si soles, va augmentar després de llegir en Las Provincias a Llorente sentenciar amb la següent afirmació: “A partir d'ara en l'escola del València soles jugaran valencians.” Amb la valentia típica que dóna la ignorància, el gestor a sou de la nostra caixa amiga anuncia als quatre vents que el VCF renúncia, per-se, a formar al seu futur Messi. Si Llorente haguera tingut l'homenia de prendre esta mesura fa 10 anys, ni Silva (pel que està boig en traspassar, i el jugador en anar-se'n d'ací) ni Jordi Alba, hui dia serien jugadors del València.

El FC Barcelona no tornarà a pagar 30 milions d'euros per a fitxar al pròxim Samuel Eto'o, ho traurà de la seua pedrera. Per contra el VCF estarà sempre obligat a pagar 12 milions pel pròxim Villa, o pel seu futur Baraja, condemnant al fracàs abans del seu naixement futurs projectes esportius en cas d'escassesa econòmica. L'administració Gaspart va provocar un desastre institucional en el club. La sempre respectada Masia es va convertir en un pou sense fons, i van començar a emigrar joves talents, impensable temps arrere. L'error comès amb Cesc ha servit per a aprendre, i a pesar que ara haja algú capaç de pagar el que no està escrit per recuperar-lo, que es repetisca una eixida com aquella, és impossible. En can Barça, a diferència de València, aprenen dels seus errors.

Nota: El Manchester United aprofita l'estructura de competicions com la Nike Cup i la Copa Coca-cola per a seguir joves talents al llarg del món. Totes les edicions incorpora 3 o 4 jugadors provinents d'estos torneigs. Els més famosos Rodigro Possebon i els germans Da Silva, els tres jugadors ja han debutat en el primer equip.

El benefici econòmic que han aportat traspassos com el de Mendieta o que farà el de Silva no serien possibles amb l'anacronisme que s'ha instaurat en la ciutat esportiva. Si en alguna cosa ha d'invertir un club amb les deficiències estructurals del València, és en pedrera. Font barata e inesgotable de futbolistes pels quals es pot obtindre l'excel·lència. Rendiment esportiu i econòmic. No hi ha cap adjectiu amigable que poder utilitzar per a qualificar la nova política impartida pel afanat Llorente, del que un ja dubta si vetla pels interessos i el patrimoni de la SAD o si el seu únic propòsit, més enllà del propi enriquiment personal, és aconseguir una bona posició de cara a un futur polític (que no en política) a costa del club.

Com la cosa va d'anuncis, n'hi ha un nou sobre energies renovables que te una metàfora (demoledora) que es pot aplicar d'allò més bé a este assumpte, diu algo així com : “Podem continuar emetent CO2 a l'atmosfera i esgotar els recursos naturals, actuant com si no existira el demà, o començar des de hui a construir un futur millor.” Viure pensant en el hui, pot fer que ens quedem sense un demà del que gaudir. Realment no hi ha ningú capaç d'evitar esta barbaritat?, espere que els que ara callen, com van callar amb Soler, no siguen els que rebufen demà, com ho han fet amb Soler. Si alguna cosa no necessita este club és un entorn replet de covards i estira-jaquetes, criticar a temps passat és molt fàcil, territori exclusiu de cagons.

Nota: Amb mesures com esta jugadors com Arias, Angulo o Carrete, més els esmentats Silva i Jordi Alba no hagueren sigut mai jugadors del VCF. En els ultimis 10 anys, i si es traspassa al canari, les vendes per jugadors eixits de Paterna fregaran els 100 milions d'euros.

Com el dia va de bogeries, no podia faltar Unai, eixe entrenador basc entossudit en crear-se ell a soles problemes i critiques innecessàries amb la seua poca traça. Lo de Emery amb els porters ha de ser fruit d'un trauma infantil, perquè sinó, no s'entén. Ara el campió de l'altra lliga vol tres porters, i el pitjor de tot, vol que eixe tercer porter siga Guaita. El problema no és que l'entrenador vulga arruïnar la carrera del jove guardameta, sinó que en el VCF no haja ningú que li pare els peus davant un atemptat d'esta magnitud contra el patrimoni del club.

Emery ha demostrat de sobres ser un mentider. Va faltar a la veritat amb Jordi Alba, al que va impedir eixir en el mercat d'estiu per a tindre minuts de qualitat en primera, i ho va tornar ha fer a l'hivern, tot basant-se en promeses que mai va complir. La carrera de l'extrem català va poder caure en la ruïna si la defensa sencera no arriba a patir una interminable e inexplicable plaga de lesions. Qui si va caure en sac trencat va ser Michel, altre convençut que ha hagut d'anar-se'n a jugar amb el filial en segona B per a no signar la seua sentència de mort en el món del futbol.

Que sentit té voler tres porters, i més encara, que sentit te que eixe tercer porter siga Guaita?. Els errors comesos amb Palop i Molina han de servir per a aprendre. Guiata pel mero fet de ser un jugador de la pedrera ja té un handicap important en la seua contra , pretendre afegir-li a això, un any o dos en blanc i voler veure en ell el substitut de César en el futur, és un sense-sentit. Guaita té qualitats de sobra per a ser el futur porter del VCF, i això soles ho aconseguirà amb dos o tres temporades formant-se en primera, sense pressió ni exigències. Tot el que no siga una eixida avantatjosa per al xic i per al club, serà una catàstrofe. Sinó, tindrem l'excusa que Guaita duu 2 anys en blanc i sense experiència en primera, llavors que farem?, Ens gastem altres 6 milions en el següent capritx de l'entrenador ?. Este club ha perdut el nord de forma irremeiable.

4 comentaris:

Juan Al ha dit...

¿Ha perdido el norte el club? El problema es que nunca lo hemos tenido.

Esteban Fernández ha dit...

En tiempos de crisis como éste, potencia la cantera, no la debilites. Lo sabe hasta el más tonto...

Drakul ha dit...

Em mola lo de la cantera per als Valencians... Mola ser paleto en el àmbit mes universalitzat que hi ha que es el fútbol

THB ha dit...

confirmat pel propi Guaita: Tindrem tres porters i el tercer serà ell.

Mode-Killer-On!.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...